Behandlinger

Vi behandler alle vanlige typer øyesykdommer. De vanligste problemstillingene hos voksne er grønn stær, grå stær, forkalkning på netthinnen, tørre øyne, rennende øyne og diabetes. Hos barn er det skjeling/nærsynthet/overlangsynthet og behov for synstrening. I tillegg finnes det hornhinnesykdommer, revmatiske øyebetennelser, netthinnerifter og netthinneløsninger.

 

Diagnostikk

Vi har som mål å kunne tilby den mest nøyaktige diagnostikk for våre pasienter. Våre apparater er av høy standard som sikrer høy kvalitet og presisjon i diagnostikk. Vi benytter nyeste dataløsninger for å utføre korrekt og effektiv datainnsamling. Slik kan vi stille sikre diagnoser, og dermed gi riktig behandling og oppfølging.

Vi benytter følgende instrumenter:

  • Autorefraktor: Måler styrken på øyet, og måler synsskarpheten.
  • Trykkmåler: Måler trykket i øyet.
  • Automatisk Perimeter: Måler sidesynet, enten ett eller begge øyne av gangen.
  • Digitalt kamera: Tar bilder av netthinnen.
  • OCT/laserscanning: Måler og visualiserer netthinnelagene.
  • SLT/YAG- laserbehandling for etterstær og grønn stær

 

  • IOL-master: Måler alle parametre som kreves for valg av linser ved grå stær-operasjoner.
  • Videre utføres enkle fargesynstester, samsynstester, utmåling av skjeling, og måling av tåreproduksjon. Vi benytter de siste dataløsninger for å utføre korrekt og effektiv datainnsamling. Slik kan vi stille sikre diagnoser og gi riktig behandling og oppfølging.

Kirurgi

Grå stær

Katarakt, eller grå stær, er en vanlig aldersforandring. Grå stær fører til at synet blir dårligere fordi linsen i øyet blir uklar. Den eneste behandlingen for dette er operasjon. Ved operasjon byttes den uklare linsen med en ny kunstig linse. Den nye linsen er vanligvis laget av akryl (plast-materiale), og blir liggende i øyet livet ut. Behandlingen utføres med ultralyd-teknikk. Laser benyttes som etterbehandling dersom man utvikler etter-stær.

Tåreveier

Vi sjekker tårekanalene, og kan utføre enkle inngrep for å åpne tette kanaler.

Øyelokksoperasjoner

Vi utfører operasjoner for tunge øyelokk som er medisinsk indisert. Dette vil si at det foreligger klare kriterier på hvem som kan få denne behandlingen utført hos oss. Dette vil bli tatt stilling til ved en forundersøkelse.

Vi opererer også de vanligste feilstillinger av øyelokk, betennelseskuler, vorter og små kuler i øyelokk.

 

Synskorrigering

Synskorrigering med laser.